E-Okul Yardım

2013 sbs lise tercihleri

e Okul 2013 SBS Tercih Sistemindeki Değişiklikler

8 Haziran 2013 tarhinde 'da düzenlenen SBS sınavına giren 8. sınıf öğrencilerine 100 soru soruldu. Bu sorular, sınav sonrası akademisyenlerin de yer aldığı bilim kurullarıtarafından tekrar incelendi. Kurul ve komisyonlar iptali gerektiren herhangi bir soru tespit edemedi.

2013 SBS sonuçları, tercih ve yerleştirme sistemindeki yeniliklerle açıklandı. Buna göre asıl listeden okula yerleşenlerin kayıt yaptırmaması durumunda boş kalan kontenjanlara, yedekten kayıt hakkı verilecek.Eğitimcilere göre bu sistemde öğrencilerin açıkta kalma ihtimali daha yüksek. Kaç kişinin nereyi tercih edeceği bilirlenemeyeceği için boş kalacak kontenjanları kestirmek mümkün olamayacak.

Devamını oku

SBS de Hatalı Tercihlerden Veli Sorumlu Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı 2013 Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarını açıkladı. Sınavın ardından öğrenci ve veliler tarafından ikinci ve önemli bir aşama olarak görülen tercih dönemi bugün başladı. Bir hafta sürecek SBS tercihlerinde öğrenciler 18 yaşını doldurmadığı için birinci derecede sorumlu öğrenci velisi olacak. Öğrenci velilerinin tercih süresince form doldurulmasından, okullar hakkında olmak üzere tüm konular hakkında bilgi sahibi olması gerekiyor. Bakanlık, SBS sonucuna göre öğrenci alan fen ve sosyal bilimler liseleri ile her türdeki Anadolu liselerinin kontenjanlarını yüzde 30 artırdı.

Devamını oku