E-Okul Yardım

e okul sbs tercih yapma 2013

e Okul 2013 SBS Tercih Sistemindeki Değişiklikler

8 Haziran 2013 tarhinde 'da düzenlenen SBS sınavına giren 8. sınıf öğrencilerine 100 soru soruldu. Bu sorular, sınav sonrası akademisyenlerin de yer aldığı bilim kurullarıtarafından tekrar incelendi. Kurul ve komisyonlar iptali gerektiren herhangi bir soru tespit edemedi.

2013 SBS sonuçları, tercih ve yerleştirme sistemindeki yeniliklerle açıklandı. Buna göre asıl listeden okula yerleşenlerin kayıt yaptırmaması durumunda boş kalan kontenjanlara, yedekten kayıt hakkı verilecek.Eğitimcilere göre bu sistemde öğrencilerin açıkta kalma ihtimali daha yüksek. Kaç kişinin nereyi tercih edeceği bilirlenemeyeceği için boş kalacak kontenjanları kestirmek mümkün olamayacak.

Devamını oku

2013 SBS Tercih Takvimi ve SBS Tercihleri


2013 2014 yılında lise ye başlayacak olan öğrenciler girdikleri sbs sınavının sonuçlarının açıklanmasının ardından lise tercih teşalı yaşıyor..

Sbs tercihi yapacak öğrencilerin sbs tercih takvimine dikkat etmesi gerekiyor..Öğrenciler SBS tercihlerini 15-29 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapacak. sbs tercih süresi 21 temmuz 2013 te sona eriyordu ancak 19 temmuzda milli eğitim baklanlıgı tarafından yapılan açıklama ile öğrencilere ve ailelerine ek süre verildi ve tercih süresi 21 temmuzdan 29 temmuza uzatıldı

Peki SBS Tercihleri Nasıl Yapılır?

Devamını oku