E-Okul Yardım

2013 PYBS Tercih Başvuru ve Kayıt İşlemleri

22 temmzu 2013 tarihinde başlayack olan pybs tercih işlmleri nereden ve nasıl yapılacak,öğrenciler tercih ve kayıt işlemlerini, yaparken nelere dikkat etmeli
PYBS Yurtiçinde e-Okul Sistemine Kayıtlı Okullardan Yapılacak Tercih Başvurusu İşlemleri

a) Tercih iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

b) 5, 6, ve 7. sınıfların bursluluk tercihleri ile 8, 9, 10 ve 11. sınıfların parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihleri 22 Temmuz -02 Ağustos 2013 tarihleri arasında alınacaktır.

c) Tercih başvurusunun yapılabilmesi için öğrenci velisi; öğrenci adına “ 2013PYBS Başvuru ve YBO Tercih Formunu” doldurarak okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır.

d) Parasız yatılı olarak okumaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri; kazandıkları pansiyonlu okul müdürlükleri tarafından 26 Ağustos-4 Eylül 2013 tarihleri arasında saat 17:00’ye kadar yapılacaktır.

e) Bursluluğu kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim okulu/kurumu öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB’e bağlı resmî okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup, öğrenci kayıtlarının başladığı tarihte başlayıp 30 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar sürecektir.
Belirtilen süreler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

Yurtdışından PYBS Tercih Başvurusu İşlemleri

a) Yurt dışından sınava giren öğrenciler; e-Okul sisteminde kayıtlı ise
http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinden tercih yaparak okul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacaktır. Bu imkânı olmayan yurt dışındaki öğrenciler ise tercihini http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan “2013 PYBS Başvuru ve YBO Tercih Formunu” doldurarak yapacaktır.

Öğrencilerin, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı-06500 Teknikokullar/ANKARA adresine 31 Temmuz 2013 tarihi mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. Tercihlerden, öğrenci velisi sorumlu olacaktır.

b) Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı T.C. vatandaşı olan öğrenciler T.C. kimliknumarasıyla, KKTC vatandaşı olan öğrenciler ise geçici numarayla başvuru yapacaklardır.

c) Bu öğrencilerden sınavı kazananlar 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren Türkiye’deki MEB’e bağlı resmî okul/kurumlarında (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri halinde bu haklarından yararlanabilirler.

PYBS TERCİH BAŞVURUSUNUN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR

a. Öğrencinin, e-Okul sistemindeki bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa,

b. Elektronik ortamda okul müdürlüğü PYBS ve YBO’dan mezun olabilecek
öğrencilerin başvurusunu onaylamamışsa,

c. Başvuru için gerekli bilgi ve belgeler eksiksiz olarak okul müdürlüğüne teslim edilmemişse başvurusu geçersiz sayılır

4 yorum

Misafir
24.09.2013 19:57

Ben 11. Sınıf Fen Lisesi öğrencisiyim. Bursluluğu kazandım ama okul müdürüm 30 Eylül'e kadar olan kayıt işlemleri için sitenin açılmadığını söylüyor, bu yüzden de yapamıyor. Verilen tarihler arasında işlemler yapılamazsa tüm haklarımdan vazgeçmiş sayılacağım. Kayıt işlemleri için bir bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

busraket
24.09.2013 20:03

Ben 11. Sınıf Fen Lisesi öğrencisiyim. Bursluluğu kazandım ama okul müdürüm 30 Eylül'e kadar olan kayıt işlemleri için sitenin açılmadığını söylüyor, bu yüzden de yapamıyor. Verilen tarihler arasında işlemler yapılamazsa tüm haklarımdan vazgeçmiş sayılacağım. Kayıt işlemleri için bir bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

eokul
26.09.2013 22:40

pybs bursluluk başvurusu gecikirse..

Eğer burs için başvuru ve kayıt işlemlerini 30 eylül e kadar yapmadıgınız zaman haklarınız iptal edilecekse gecikmeden milli eğitim bakanlıgına mebim hattını arayarak sorununuzu iletin ve haklarınızın iptal olmayacagına dair kesin bilgi aldıktan sonra beklemede kalın..

buradan meb şikayet ve istek hattı numarasına ve detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz

http://www.eokulyardim.com/node/250

Misafir
08.10.2013 19:12

sen en iyisi vazgeç ama zekiysiniyi yani