E-Okul Yardım

PYBS Tercih Kodları, Bursluluk Kodları ve Tercih Listeleri

PYBs parasız yatılılık ve bursluluk sınavına giren öğrencilerin sınav sonuçları açıklandı..meb merakla beklene tercih ve yerleştirme klavuzunu da yayınladı
Klavuzda yer alan bilgilere göre öğrenciler pybs Tercih kodları, bursluluk kodları ve tercih listeleri http://www.meb.gov.tr ile
http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde yayınlanacaktır.
2013 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına katılan öğrencilerin aldığı PYBS puanı 2013-2014 eğitim öğretim yılı için geçerli olacaktır.
Bu kılavuzda; 2013 yılı PYBS sonucu parasız yatılı veya burslu okuma hakkı kazanan öğrencilerin yerleştirilmesiyle ilgili usul ve esaslar yer almaktadır.

Öğrenciler “PYBS Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu”na ve ilgili mevzuata,
http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilecektir.
Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kayıt süresi içerisinde yaptırmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılır.

Parasız yatılılığa hak kazandığı okula süresi içinde parasız yatılı kaydını yaptırmayan öğrencilerin ilgili yönetmelik gereğince parasız yatılılıktan bursluluğa geçirilmesi mümkün
değildir.

Parasız yatılı okumaya hak kazanan öğrenciler bu haklarını tercihi doğrultusunda yerleştirildiği okulda öğrenim görmeleri kaydıyla kullanırlar. Bu nedenle parasız
yatılılığı başka bir okulda kazanan öğrencinin, nakil işlemi için kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne de başvuruda bulunması gerekmektedir.
Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmez.

a) Tercihler öğrenci velisi tarafından 22 Temmuz- 02 Ağustos 2013 tarihleri arasında bursluluk tercihi dâhil en fazla 5 (beş) tercih olmak üzere http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına ve burs kodlarına göre yapılacaktır.

b) Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için; okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği “2013 PYBS Başvuru ve YBO Tercih Formu”na bağlı kalarak veli adına yapacaktır. (02 Ağustos 2013 saat 17:00’ye kadar).

PYBS Yerleştirme İşlemi Tercih Formu; telefon, posta, faks, e-posta v.b. iletişim araçları ile Bakanlığa gönderilmeyecektir.
c) Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır.

ç) Tercihlerin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme e‐kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır.d) Elektronik ortamda onaylanan “2013 PYBS Başvuru ve YBO Tercih Formu” nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

e) Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden tercihler dikkatlice yapılmalıdır.